Wie aan yoga doet, zoekt. Naar rust, spierkracht, lenigheid. De zin van het leven. Of naar een ideale yogatop, zoals in mijn geval. Na lang zoeken vond ik het merk dat de perfecte yogatops maakt: Röhnisch.

Sexy klinkt het niet, Röhnisch. Niet zoals Urban Goddess of Yoga Rebel. Maar wel Duits. En Duits staat voor goed en degelijk, dat weten we allemaal.

Röhnisch maakt yogatops en yoga-bh’s die heel veel niet hebben.
Dingen zoals:
– haakjes (ook zoiets raars, dat veel gewone sportbh’s haakjes aan de achterkant hebben. Doet toch zeer als je buikspieroefeningen doet? Maak die dingen dan aan de voorkant)
– redelijk zinloze teksten zoals ‘Stay in Shape’ (dat bepaal ik zelf wel) of mysterieuze lettercombinaties als FRSPTSM (waarom willen mensen eigenlijk überhaupt letters op hun kleding?)
Of het woord ‘sport’. Yoga is nou eenmaal geen sport.
– diepe uitsnedes bij je decolleté en je oksels. Op zich mooi, als je tenminste de hele les roerloos in Tadasana blijft staan.

Wat Röhnisch wél heeft :
– zachte vulling die niet verschuift tijdens je practice. Maar dan niet van die belachelijke pads ter dikte van een gemiddeld meditatiekussen waardoor je, eenmaal op je buik, automatisch in Locustasana belandt;
– goeie boob-support, maar zonder de hele ribbenkast in te snoeren/plat te drukken – toch fijn tijdens een stevige pranayama;

– leuke kleuren en prints: van mintgroen tot gestreept tot tie-dye;
– goed afgewerkte, zachte bandjes die niet snijden.
Conclusie: Röhnisch heeft mooie, lekker zittende yogatops die leuk genoeg zijn om ook zonder iets eroverheen te dragen. Wat met een gewone sportbh/top toch al snel voelt alsof je, nou ja, in je bh staat.

Zijn er nadelen aan de Röhnisch-yogatops?
Nou, ze zijn niet heel goedkoop. Ik kocht de mintgroene Fly voor 34,95.
Maar aan de andere kant: bij H&M kost een yogatop of sportbh ook rond de 20-25 euro. En daar krijg je in veel gevallen het hele scala aan bovengenoemde nadelen bij.

Ik heb mijn Röhnisch yogatopjes al een paar keer besteld bij Yogakledingonline.nl
In het thuisbezorgde pakketje vind je dan vervolgens behalve je bestelling, een handgeschreven kaartje van één van de vier yogakledingonline-girls, een zakje Yogi Tea en een paar gelukspoppetjes.
Tja, zelfs wie keihard en desperate op zoek is naar én rust én lenigheid én de zin van het leven in het algemeen, wordt hier acuut heel blij van.